Macab AB

Norska

Parabol

Installation av Visiosat BIG BISAT

Vid installation av parabol, Visiosat BIG BISAT, som kan ta upp till 8 LNB, så utförs installationen enkelt vi deras hemsida. Skapa först ett konto, där du knappar in önskade satelliter samt installationsplats. Därefter får du fram alla uppgifter som behövs.

http://www.visiosat.com/home/pro_space

Vilken storlek på parabol behövs?

Kontrollera vilken storlek av parabol som behövs för olika satelliter. På Lyngsat, se nedan finns nu möjlighet att kontrollera signalstyrka, footprints och parabolstorlek beroende på placering.

http://www.lyngsat-maps.com/

Hitta installationsuppgifter för parabol

Här är en mycket bra sida med funktioner som hjälper till vid installation och inriktning av parabol. Skriv in var parabolen skall installeras och vilken satellit det gäller. Då visas en Google karta som visar placering och med uppgifter om riktning, elevation och kompassriktning.

http://www.dishpointer.com

Sidomatning "Scandinavia för 80/100 cm parabol

Sidomatning art.nr: 6708616 1 grad väst, 5 grader öst, 19,2 grader öst och 10 grader öst Installationen är enkel genom att alla LNB har fasta positioner. Passar på Macabs Pro-paraboler på 80 resp 100 cm med platt LNB-arm.

Raven 90 cm parabol

Ovanstående bild visar hur fyra LNB (för Astra, Hotbird, Sirius och Thor) monteras på en Raven parabol 90 cm.

LNB korspolarisation

Korrekt inställning av mikrovågshuvudena (LNB), är viktigt för att få optimal bild (signalkvalitet) vid mottagning av digitala signaler. Vrid mikrovågshuvudena någon grad enligt bilden nedan. För att uppnå bästa resultat så bör ett satellitinstrument användas för att ställa korspolarisationen.

Klicka på bilden för länk till hemsida.
Finns som App till både Iphone och Android.